ПСЕУДО ИСКАНДЕР: Посланица господарима речи


ПОСЛАНИЦА ГОСПОДАРИМА РЕЧИ

Послање ово упућујем вама који газисте и газите речи, јер ваше се дело не разликује умногоме од оних који газе главе људске и преко телеса прелазе да корист неку за себе добију. За сваку реч коју ви осрамотисте, једна је девојка за чедношћу својом закукала. За сваку реч коју изврнусте и обнажисте је од суштаства, једна мајка је рухо своје у црно обојила. За сваку реч употребљену у лукавству, неки се сиромах дрзнуо лоповом да постане. Чувајте се господари над речима и њихови израбљивачи!

Ваше лепе китњасте и пером вештим изображене речи, чауре су празне и труле. Оне су шака осиромашеног уранијума и зраче, пуне слушаоце, примаоце проклетства пеном непостојаном и надимајућом. Ваши се поклоници претварају у лутке споља узвишене и суптилне. Са нутрином празнијом од замишљеног свемира без Бога. Празнине се њихове по наговору вашем умрежавају и лове све лаковерне и непажљиве!

Читајте пажљиво тражите своје место, јер ако га овде налазите одмах се пуноћи богочовечанској окрените и позовите Васкрслог да ваше мртве мисли и речи згажане у пуноћу истине врати. Вапите и ридајте над сваком проћерданој речи и над сваком суштином прокоцканом. Тражите опроштај да вам се у тешко сведочанство не призна и оклоп бесловесни који словесно начинисте не постане обиталиште за вас вечно!

Коментари